Filmemegosztó oldalak, ahol ingyen nézhetünk filmeket

A Youtube-on kívül is van élet, több népszerű oldal van még ahol nézhetünk filmeket ingyen. Az egyik (főleg fiatalok körében) legnépszerűbb filmmegosztó oldal, az AniBoom. Amint a neve is mutatja, itt csak és kizárólag rajzfilmeket fogunk találni. Az oldal felépítése szinte teljesen megegyezik a Youtube felületével, így a használatával még a legkisebbek is elboldogulnak. Csak válasszunk az előnézeti képek alapján vagy a kategóriákból egy rokonszenves filmecskét, és máris indulhat a családi szórakozás!

A Tangle.com kinálata hasonlít a Youtube-éhoz. Jobban megvizsgálva azonban kiderül, hogy itt inkább a „felhasználói” videók vannak többségben (A Youtube-on ezzel ellentétben rengeteg videoklip, filmelőzetes, reklám, stb. is található). A felhasználók szinte minden témában közzéteszik filmecskéiket a Tangle oldalán. Az oldal eredetileg a GodTube névre hallgatott (azóta megvette a Tangle) – ebből adódik, hogy a közösség főleg keresztény vagy legalábbis a vallás iránt fogékony emberekből áll, s ennek megfelelően a videók többsége is ezzel a témával foglalkozik.

A Youtube konkurenciája a Blinx is. Rengeteg témában találhatunk videókat, a hírektől az időjáráson keresztül egészen a mókás filmekig. Egy próbát mindenképpen megér, főleg mivel nincs „átfedés” a Youtube és a Blinx között. Így ha valamit nem találunk meg a Youtube-on, akkor érdemes a Blinxen keresgélni.

Az ifilm.com eredetileg Roger Raderman hobbi oldala volt 1999-ben, főleg filmelőzetesek (trailer), rövidfilmek és művészfilmek, illetve videoklipek megosztásával lett népszerű. 2005 októberében az oldalt megvette MTV (nem a Magyar TV, hanem a Music Television), és immáron Spike TV néven üzemel tovább. Rengeteg filmelőzetes, videoklip és rövidfilm található az oldalon.

ReelTime-on szinte minden népszerű sorozat előzetese, illetve „pilot” epizódja megtalálható az oldalon, de teljes mozifilmeket is nézhetünk. Ellentétben a többi videomegosztóval, ezen az oldalon regisztrálnunk kell, ráadásul a tartalom is két részre oszhetó: vannak az ingyenes műsorok (ezeket egy egyszerű regisztráció után máris HD minőségben nézhetjük), de a legtöbb egész estés filmért sajnos már előfizetésre van szükség. Cserébe viszont rengeteg olyan valóban remel filmet is találhatunk az adatbázisban, amihez nem könnyű DVD-n hozzájutni.

Forrás: http://hvg.hu/Tudomany/20090205_video_megosztas_film_letoltes_youtube