Vasember3

Egy hónap alatt sikerült túlszárnyalnia az 1 milliárd dolláros álombevételt a Vasember legújabb, harmadik epizódjának, ezzel jelentős hasznot hozott a Marvel filmstúdió, és anyavállalata, a Walt Disney konyhájára. Még úgy is, hogy az illegális ingyenes letöltések között is az első helyen van?
Igen!
Eddig hasonló teljesítményt csak a Bosszúállóktól láthattunk, ami 1,5 milliárd dolláros bevételével minden idők harmadik legnagyobb bevételű mozifilmjének számít az Avatar és a Titanic után.
A rendelkezésre álló legfrissebb adatok alapján Észak-Amerikában 311 millió dollár (várt: 400 millió dollár), míg a világ több pontján 699 millió dolláros (várt: 600 millió dollár) értékesítéssel büszkélkedhet a Marvel filmstúdió legújabb produkciója. Kínában szintén kasszasikert aratott Tony Stark, amit jól mutat a 104 millió dolláros árbevétel, vagyis itt se számít az illegális letöltés.
Ez még Magyarországra is igaz! A Vasember 3 harmadik hétvégéjén is vezeti a magyar mozilátogatottsági listát: most 36 443-an ültek be a képregényfilmre, össznézőszáma pedig máris meghaladja a 230 ezret.